Sajtkrokett zöldséges hajdinával

Sajtkrokett teljes kiőrlésű liszttel készítve és  a diétás hajdina körettel tálalva.

Hozzávalók a sajtkroketthez:

  • 30 dkg trappista sajt
  • 1 közepes tojás
  • 1 púpos ek  teljeskiőrlésű liszt
  • Kb. 5-6 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:

A trappista sajtot lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, lisztet. Kézzel jól összedolgozzuk. Kroketteket formázunk. Forró olajban sütjük szép sárgára. Majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat magába szívja.


Hozzávalók a zöldséges hajdinához:

  • 1 csésze hajdina
  • 2 csésze víz
  • 2 evőkanál mexikói zöldségkeverék (bármi lehet)
  • 1 kávéskanál só
  • pici bors
  • fokhagyma granulátum
  • sómentes delikát

Elkészítés:

A hajdinát leöblítjük, majd vízzel, zöldségekkel és a fűszerekkel megfőzzük.Ha elfőtte a levét, akkor fedő alatt hagyjuk puhulni. Szép pergős marad.

Iratkozz fel!

Ha nem szeretnél lemaradni a jó receptekről, iratkozz fel. Havonta küldünk egy levelet neked a legjobb receptekkel.







Feliratkozásommal elfogadom az "husmentes.irdmeg.hu" ingyenes hírlevelet küldjön számomra, tudomásul veszem, hogy beleegyezésemet bármikor visszavonhatom. Minden e-mailünkben megtalálható "leiratkozás" linkre kattintva.