Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt (35 dkg teljes kiőrlésű, 15 dkg finom liszt)
1 ráma,
2 tojássárgája,
1 dl tejföl,
15 dkg cukornak megfelelő helyettesítő (ebben az estben a négyszeres erősségű cukorpótlót használtam)
1 sütőpor
Az összegyúrt tésztát hűvös helyen pihentetjük.
Töltelék: kb. 8 nagyobb alma ( meghámozva , lereszelve, a levét kinyomkodva)
Az almát megpároljuk. Ízesítjük édesítővel (Xilit), fahéjjal ízlés szerint. Kevés zabkorpát tettem hozzá, hogy a felesleges levet felszívja.
A tésztát 2 részre osztjuk, kinyújtjuk, a tepsibe helyezzük, meghintjük zabkorpával, hogy az alma leve ne áztassa el a tésztánkat sütés közben. Ráhelyezzük a párolt almát, erre kerül a másik lap. Villával megszúrkáljuk. Aranysárgára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor szeleteljük. Por édesítővel meghintjük. Ez el is hagyható.