Hozzávalók a tésztához:
- 3 evőkanál Dia-Wellness süteményliszt koncentrátum
- 4 púpos evőkanál finom búzaliszt
- 4db tojás
- fél ráma
- 1 tejföl
- 50 ml tej
- 1 sütőpor
- vanília aroma ízlés szerint
- 1evőkanálnyi citromlé
- 2 evőkanál DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
- 5 ml folyékony édesítő
Hozzávalók a krémhez:
- 3natúr joghurt
- 1 csomag tortazselé
- 20dkg gyümölcs
- 2 dl cukormentes tejszínhab (Pilos márka)
- folyékony édesítő ízlés szerint (Norbisat használtam)
Elkészítés: A tojást, cukorpótlót, vajat, vanília aromát, citromlevet, tejfölt habosra kevertem, majd hozzáadtam a sütőporos liszteket. Ha szükséges tejjel lazíthatunk a tésztán. Sütőpapíros tepsibe simítottam.180°C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsült.
A krémhez a darabolt gyümölcsöt belekevertem a joghurtba, kevés meleg vízben elkevert zselatin öntöttem hozzá. A felvert tejszínhabot óvatosan hozzáforgattam.
Miután kihűlt a tészta a krémet rásimítottam, néhány óra hűtést igényelt.