Mákos rúd

Mákos, élesztős, csökkentett szénhidrát tartalmú kalács.

A tésztához:

  • 50 dkg liszt (2/3 teljes kiőrlésű, 1/3 finom liszt)
  • 7 dkg puha vaj,
  • 2 teáskanál instant élesztő,
  • 3 dl tej,
  • 1 tojássárgája,
  • 4 evőkanálnak megfelelő édesítő,
  • 1 mokkáskanál só

A hozzávalókat a kenyérsütőben dagasztottam és kelesztettem. Majd 4 lapot nyújtottam. A kinyújtott lapokat megszórtam az édesítővel elkevert mákkal, feltekertem. A tepsiben pihentettem 20 percet, tetejét tojássárgájával lekentem. Előmelegített sütőben  pirosra sütöttem.

Mákos töltelék:

Darált mák elkeverve eritrittel vagy más édesítővel.


Iratkozz fel!

Ha nem szeretnél lemaradni a jó receptekről, iratkozz fel. Havonta küldünk egy levelet neked a legjobb receptekkel.







Feliratkozásommal elfogadom az "husmentes.irdmeg.hu" ingyenes hírlevelet küldjön számomra, tudomásul veszem, hogy beleegyezésemet bármikor visszavonhatom. Minden e-mailünkben megtalálható "leiratkozás" linkre kattintva.