Sajtkrokett zöldséges hajdinával
Sajtkrokett teljes kiőrlésű liszttel készítve és a diétás hajdina körettel tálalva.
Hozzávalók a sajtkroketthez:
- 30 dkg trappista sajt
- 1 közepes tojás
- 1 púpos ek teljeskiőrlésű liszt
- Kb. 5-6 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A trappista sajtot lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, lisztet. Kézzel jól összedolgozzuk. Kroketteket formázunk. Forró olajban sütjük szép sárgára. Majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat magába szívja.
Hozzávalók a zöldséges hajdinához:
- 1 csésze hajdina
- 2 csésze víz
- 2 evőkanál mexikói zöldségkeverék (bármi lehet)
- 1 kávéskanál só
- pici bors
- fokhagyma granulátum
- sómentes delikát
Elkészítés:
A hajdinát leöblítjük, majd vízzel, zöldségekkel és a fűszerekkel megfőzzük.Ha elfőtte a levét, akkor fedő alatt hagyjuk puhulni. Szép pergős marad.