Hozzávalók:
- 1 liter tej,
- 10 tojás,
- 8 evőkanál cukor( vagy annak megfelelő mennyiségű cukor helyettesítő,azaz 4 evőkanál 4-szeres erősségű édesítő)
Elkészítés:
A tejet melegítjük, közben a tojásokat kikeverjük a cukorral vagy helyettesítővel egy kézi habverő segítségével. A kikevert tojásokat a meleg tejbe csorgatjuk, közben kavargatjuk,hogy ne legyen csomós. Folyamatos kavargatás mellett addig forraljuk,míg túrós nem lesz az állaga. Ha elkészült, akkor egy lyukacsos kendő (ebben az estben egy függöny darabot használtam) segítségével leszűrjük, felfüggesztve hagyjuk,hogy a savó lecsepegjen. Amikor a savó már nem csepeg, kihűlt a túró,akkor kibontjuk a kendőből. Ekkor szépen szeletelhető a sárga túrónk.