Hozzávalók a piskótához:
- 4 tojás
- 1 evőkanál negyedannyi
- csipet só
- 1kávéskanál citromlé
- 1 evőkanál folyékony kókuszolaj
- 1 evőkanál langyos víz
- 2 púpos evőkanál Szafi rostkeverék
- 1 csapott evőkanál holland kakaópor
- fél sütőpor
Túrókrém:
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- 50 g cukornak megfelelő folyékony édesítő ( Norbisat használtam)
- 30 g olvasztott vaj
Elkészítés: A tojást ketté választom. A sárgáját kikeverem a negyedannyival, sóval, citromlével, langyos vízzel, kókuszolajjal. A fehérjét habbá verem. A rostkeveréket összekavarom a kakaóporral és sütőporral. A száraz anyagokat a tojássárgás masszához kavarom, a felvert habbal óvatosan összeforgatom. Sütőpapírral bélelt tepsiben vagy tortaformában sütöm. Jelen esetben egy 23 cm-es tortaformában sült. A piskótát a formában eligazítom, kanállal ráhalmozom a túrós krémet. Előmelegített sütőben 200 fokon sütöm egy kis ideig, aztán lejjebb veszem a hőfokot. Kb.20-25 perc sütést igényel, de ez sütőtől függ. Végezzünk tűpróbát. Hagyjuk kihűlni.